Choď na obsah Choď na menu
 


21. 7. 2012

"Slovenská Benzoniová", Ikar 2011

 

IZABELA. Láskou spútaní, recenzia:

Akoby ste čítali nesmrteľnú Angeliku. Je to nová Benzoniová. Aj takéto prívlastky dávajú čitatelia novinke na slovenskom knižnom trhu Izabela. Láskou spútaní.

 

Autorka Eva Ava Šranková by sa isto potešila úspechu spomínanej Benzoniovej – táto najobľúbenejšia francúzska spisovateľka v žánri historická romanca predala vyše 300 miliónov kníh a preložili ich do 22 jazykov. Aj „slovenská Benzoniová“ má všetky predpoklady stať sa autorkov bestsellerov, čo potvrdili po prečítaní jej prvotiny viacerí kritici.

Izabela. Láskou spútaní je historický príbeh plný lásky, romantiky, dobrodružstiev a intríg odohrávajúci sa v 15.storočí vo Francúzsku. Obsahuje všetko, čo má mať skvelý historicko-romantický román, tvrdia čitatelia.
Vďaka zodpovednej práci autorky s historickými faktami sa rýchlo stotožníte s hlavnými hrdinami a doslova sa ponoríte do nádherného príbehu. Sledujete lásku mladučkej šľachtičnej Anny a Filipa, ktorú kruto zmarí otec dievčiny. Ten mal totiž so svojou dcérou úplne iné plány. Z vášnivého vzťahu sa však narodilo dieťa. Nádhernú Izabelu ale osud tiež nešetrí. Nájde napokon svoje šťastie po boku muža, ktorý pretne jej životnú cestu? Alebo sa rozhodne pre charizmatického Reného ď Anjou, vojvodu lotrinského, ktorý sa o ňu vytrvalo uchádza?

Zručne napísaný román verne zachytáva okrem ľudských osudov aj obdobie bojov medzi Francúzskom a Anglickom, ktoré s kratšími či dlhšími prestávkami trvalo viac ako storočie. Francúzske kráľovstvo priviedla na pokraj skazy aj bratovražedná vojna medzi Armagnačanmi a Burgunďanmi.

Príbeh nevšednej lásky, bolesti, zrady, hrdosti a cti sa odohráva práve na pozadí týchto udalostí. Nechýbajú intrigy na kráľovskom dvore, hrdinské činy odvážnych rytierov a verné i zradné lásky urodzených dám. Krásny a strhujúci príbeh, ktorý sa výborne číta.

 

zdroj: http://kultura.pravda.sk/kniha/clanok/39823-eva-ava-srankova-izabela-laskou-sputani/

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.