Choď na obsah Choď na menu
 


18. 11. 2022

33 príbehov, ktoré inšpirujú. Podľa skutočnej udalosti, Milan Buno, lit. publicista, Akčné ženy, Maxi výber, Denník Relax, 2022

33 príbehov, ktoré inšpiruj. Podľa skutočnej udalosti

 
 
 

3 autori a 33 skutočných príbehov, ktoré vedia inšpirovať svojou ľudskosťou, odvahou a nezlomnosťou ducha. Podľa skutočnej udalosti.

Ako ľudia sa už od počiatku snažíme prekonávať vlastné limity. Odjakživa sme museli vzájomne spolupracovať a často i bojovať s prírodou. No najmä za pomoci nej sme sa dokázali posúvať krok po kroku na ceste ľudskej evolúcie a zdarne sa dopracovať až do dnešného bodu.

Pri dosahovaní svojich cieľov a snov museli zvádzať boj s prírodou aj protagonisti 33 príbehov vychádzajúcich zo skutočných udalostí. Bola to práve príroda, čo ich dostala do situácií na hrane života a smrti. No zároveň opäť len príroda stála za tým, že tieto doslova beznádejné okamihy nakoniec prežili.

Všetci hrdinovia dokázali pozoruhodne zareagovať na nečakané, ba priam nezvládnuteľné okolnosti, vďaka čomu úspešne zdolali takmer všetky prekážky, ktoré sa im postavili do cesty, a získali tak ďalšiu šancu na život. Napriek bezmocnosti svoj boj nevzdali a ukázali obrovskú dávku odhodlania a nezlomnú vôľu žiť.

Podľa skutočnej udalosti je 33 príbehov, ktoré vás prevedú 314 rokmi, so začiatkom v roku 1704 a koncom v roku 2018. Zavedú vás do každého kúta našej planéty: na nehostinné púšte a rozbúrené moria, do veterných hôr aj do nepredvídateľných jaskýň, do horúcich dažďových pralesov aj do mrazivých arktických končín. Počas čítania budete mať husiu kožu, budete sa potiť aj mrznúť a s hlavnými hrdinami budete cítiť hlad aj smäd.

 „Ľudia, o ktorých píšeme, sa do týchto situácií nedostali vždy iba náhodou. Často v nich skončili nešťastím, avšak aj kvôli svojim vlastným chybám, nedostatočnej pripravenosti či malým skúsenostiam, niekedy dokonca aj v dôsledku ľudskej chamtivosti a honby za dovtedy nedosiahnuteľným. To, čo ich ale spája, je vôľa žiť,“ tvrdí editor knihy Michal Blaško.

Eva Ava Šranková

Eva Ava Šranková (1974) sa narodila a žije v Nitre. Je autorkou historických ľúbostných románov zameraných na európske dejiny stredoveku (Izabela. Láskou spútaní; Izabela II. V tieni Notre-Dame; Hriechy mocných) a členkou Literárneho klubu Janka Jesenského v Nitre. Napriek tomu, že romány sú pamätníkmi krutostí, ktorých sa dopúšťala stredoveká spoločnosť berúc do úst slová: Deus lo vult! (Boh tak chce!), autorka pod hromadou špiny, násilností a intríg objavuje ukrytú krásu a lásku, ktorá je ústrednou témou jej kníh.

Dominika Bedecsová

Pred ôsmimi rokmi sa stalo písanie súčasťou jej každodenného života. Od tvorby článkov počas štúdia na strednej a vysokej škole ju vietor zavial až ku copywritingu, ktorý odštartoval jej pracovnú kariéru. Nový obzor v kreatívnom smere získala pri písaní tejto knihy, vďaka čomu si zas a znova otestovala svoje hranice a vystúpila z komfortnej zóny. Tú pravidelne prekonáva aj počas objavovania zákutí našej čarovnej krajiny, kedy sa neustále presviedča o tom, že investícia do zážitkov je najlepší spôsob, ako obohatiť svoju dušu nezabudnuteľnými spomienkami.

Pavel Šoral

Zaoberá sa písaním v rozličných formách, predovšetkým je ale copywriter, ktorý sa venuje obsahovému marketingu a SEO. Keď sa nemusí obmedzovať Google algoritmami, obľubuje kreatívne písanie a objavuje zaujímavé príbehy, ktoré dáva na papier. Písanie je preňho práca aj hobby. Ak sa však vo voľnom čase nevenuje rozpracovanej poviedke či hudbe, určite ho môžete nájsť na turistických chodníčkoch alebo na vode v kajaku. Je v okolí koncert zaujímavej kapely? Asi bude aj tam.

Milan Buno, knižný publicista

Zdroj: 33 príbehov, ktoré inšpiruj. Podľa skutočnej udalosti - Akčné ženy (akcnezeny.sk)

33 príbehov, ktoré inšpiruj. Podľa skutočnej udalosti (maxivyber.sk)

DENNÍK RELAX - 33 príbehov, ktoré inšpirujú. Podľa skutočnej udalosti (dennikrelax.sk)

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.