Choď na obsah Choď na menu
 


4. 7. 2020

Izabela ... a smrť šepká o láske...

 

© Eva Ava Šranková, 2020

© Fortuna Libri sk, 2020

 

ok_obalka_izabela.jpgEva Ava Šranková

Izabela ... a smrť šepká o láske...

Fortuna Libri, 2020

 

Francúzske kráľovstvo bolo zdrojom najkrajších, ale aj najkrvavejších príbehov európskych dejín. Práve na jeho pôde sa odvíja časť románu, ktorý je tak trochu romancou a tak trochu tragédiou.

Po strastiplných udalostiach, ktoré ovplyvnili život Izabely de Vosges, hlavná hrdinka prišla na to, že iba vášeň na vzťah nestačí. Sklamaná láskou, odvrhnutá milovaným mužom, našla šťastie po boku toho, ktorý ju po celý čas oddane ľúbil.

Avšak osud má s ňou iné plány... Keď sa už zdá, že Izabelino šťastie sa naplnilo, že svoj život prežije s dcérkou a s mužom, ktorý ju neskonale miluje, zasiahne ju novou krutosťou.

Sudba však ešte nepovedala posledné slovo. Nájde Izabela nakoniec svoje šťastie? Získa si ľúbosť muža, ktorého stratila nemilosrdnou hrou osudu? Bude jej dopriate milovať a byť milovanou?

 

Úspešné príbehy o žene vzbudzujúcej vášne mnohých mužov Izabela a jej lásky: Izabela – Láskou spútaní a Izabela II. V tieni Notre-Dame, ktorá sa v 15. storočí odvážila postaviť nielen svojim nepriateľom, ale odhodlala sa bojovať aj s osudom, si na Slovensku i v Čechách získali srdcia veľkého počtu čitateľov. Autorka napokon vypočula ich túžbu po ďalších dobrodružstvách obľúbenej hrdinky a prichádza s voľným pokračovaním príbehu o krásnej Izabele, ktorej prekliatím bolo iba ak to, že milovala až priveľmi...   

 

ÚRYVOK:

Madame, začínal sa vojvodov list, (oslovujem Vás madame, ale najradšej by som napísal: láska moja, lebo som Ťa nikdy neprestal milovať!),kedysi ste mi sľúbili, že ma nikdy neopustíte, svoj sľub ste však nedodržali. Prešli roky a nič som od Vás za to nežiadal. Avšak okolnosti sa  zmenili – nastal čas, aby ste splatili krivdu, ktorú som od Vás utŕžil...

Izabela, prosím, vráťte sa! Clémence, naša dcéra, Vás naliehavo potrebuje a nie je jediná, kto sa dožaduje Vašej pomoci...

Domáham sa Vášho návratu – v mene spomienky na naše nežné priateľstvo. René.

Princove slová zneli tajomne. Zvláštne pôsobili aj Reného prosby, zvlášť preto, lebo vojvoda nikdy o nič neprosil. Čo chcel, si vzal, a čo získať nemohol, poväčšine získal aj tak: mal odhodlanie, čas, a ako mala možnosť zistiť, neštítil sa ničoho! Bol stratég i umelec – a tiež veľký milovník žien. Izabele nešlo do hlavy, čo od nej muž v jeho postavení môže chcieť. V čom, preboha, mu ona môže byť nápomocná? A kto okrem Clémence ešte potrebuje, aby mu pomohla?

Odpovede na tieto otázky nepoznala.

Nemalo zmysel trápiť sa. Buď to zistí, alebo zabudne. 

Izabelu ľakala predstava návratu, a vôbec: Ako ju asi privíta dvor Reného d’ Anjou? Aká asi je nová vojvodkyňa? Ako Jeanne de Laval prijme bývalú milenku svojho manžela?

Nečudo, že po prečítaní listu nemohla zaspať. Muselo sa stať čosi veľmi vážne, keď si René d’ Anjou nevie dať rady. Úbohá Clémence...

V obavách o svoju dcéru sa rozhodla vypočuť jeho prosbu.

Spomienky na vojvodu v nej nevyvolali výčitky. Nie, Renému nebola dlžná nič! Dlhovala to však Clémence – a sebe tiež.

Minulosť si začala vyberať svoju daň...

 

Román vychádza na Slovensku 27. 8. 2020

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Skvelá Izabela

Lucia Čaprnková, 29. 8. 2020 17:32

Už sa neviem dočkať, kedy sa začítam. :)

Re: Skvelá Izabela

E. A. Šranková, 29. 8. 2020 21:23

Možno už v pondelok, Lucka - včera som ju posielala -, tak hádam sa bude páčiť... :)

Re: Re: Skvelá Izabela

Lucia Čaprnková, 30. 8. 2020 0:46

Ďakujem, Evka. Určite bude. :) Prajem knižke veľa úspechov, ktoré si nepochybne zaslúži, rovnako ako všetky tvoje knižné deti. :)

Re: Re: Re: Skvelá Izabela

E. A. Šranková, 30. 8. 2020 20:25

Ďakujem pekne, Lucka - nech ťa Izabela teší...:)