Choď na obsah Choď na menu
 


20. 10. 2018

Bosí sme prišli na svet

 

l326859.jpgSilvia Bystričanová

Bosí sme prišli na svet

Slovart, 2018

 

Vincent Borovský je v podstate šťastný človek. Až do chvíle, keď si začne klásť otázku: Načo? Okolnosti ho zavedú k jazeru - k tajomnému mužovi s člnom Teodorovi Káronovi, ktorý ho svojím zvláštnym zmyslom pre humor a životnou múdrosťou naučí dívať sa na život inak. Svojský Teodor preváža ľudí cez jazero zadarmo, ale s podmienkou, že do jeho člna musia vstúpiť naboso. Vincent stretne v údolí, kde každý každého pozná, Bereniku, ženu s čistou dušou, a nájde odpoveď na svoju otázku. Bosí a čistí prichádzame na svet. Naboso sa aj vystupuje z člna Teodora Károna a navyše s poznaním, že život je dar.

 

Bosí sme prišli na svet prináša nevšedný čitateľský zážitok. Príbeh samotný poskytuje priestor hĺbavejším čitateľom, ktorí sa radi zastavia a zamyslia. Krásne myšlienky a kus (nepochybne) odžitého robia knihu jedinečnou.

Román osobne radím k tým niekoľkým, ktoré sa ma „dotkli“ – nežnosťou, dobrom a láskou, a opäť dobrom, ktoré sa nikdy nezunuje a ktoré v tejto knihe možno nájsť ak aj nie v každej vete, tak na každej strane celkom isto.

Ďakujem...             

 

Eva A. Šranková

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.